Ivan Čermak se povlači iz Croduxa

Ivan Čermak povolači se iz operative Croduxa, otkrio je u razgovoru za Lider.

“Imam 71 godinu, vrijeme je da se povučem iz operativnih poslova i prepustim upravljanje tvrtke mlađima. Ja i dalje ostajem aktivan kada je riječ o strateškim planovima kompanije, bit ću u toku svega, a to znači da ću uvijek raditi. Ipak, mislim da je vrijeme da se odmorim od svakodnevnih aktivnosti, što znači da odlazim u nekakvu polumirovinu”, kazao je.

Čermak je na mjesto predsjednika Uprave postavio dosadašnju članicu Uprave Dragu Antić, koja je dugogodišnja najbliža suradnica Ivana Čermaka.

U Upravi su kao članovi ostali Gordana Kronja i vlasnikov sin Hrvoje Čermak, uz četvero prokurista – Vladimira Kuzmića, Igora Crnobrnju te vlasnikovu suprugu Marijanu Čermak i Hrvojevu suprugu Andreu Čermak.

Povezane tvrtke u 2018. su zapošljavale ukupno više od 1200 radnika, ostvarile zbrojeno gotovo šest milijardi kuna prihoda i iskazale 139 milijuna kuna dobiti. S tim rezultatima Crodux je među deset najvećih sustava u Hrvatskoj i najveći koji ne konsolidira svoje podatke o poslovanju, a umirovljeni general Ivan Čermak prema prihodima svojih tvrtki jedan je od najmoćnijih hrvatskih poduzetnika, odmah iza Branka Roglića i Pavla Vujnovca.

Komentiraj