TVRTKA CRODUX u vlasništvu umirovljenog generala Ivana Čermaka preotela je Ini posao s Jadrolinijom, a špekulira se da bi po izlasku iz Ine MOL bio zainteresiran za kupnju Croduxa ilI Petrola

Gubitak ugovora o opskrbi gorivom Jadrolinijinih brodova u korist tvrtke Crodux umirovljenog generala Ivana Čermaka posljednji je u nizu i jedan od najvećih poslova koje je Ina dosad izgubila. Prema tvrdnjama Nacionalovih izvora, sve bi to mogao biti dio pažljivo osmišljene taktike MOL-a koji u sklopu svoje izlazne strategije Inu namjerava dodatno oslabiti kako bi kasnije mogao lakše pokušati preuzeti njezino preostalo tržište. Drugim riječima, cijena koju će od hrvatske vlade dobiti za svojih 49 posto dionica Ine, MOL-u je u ovom trenutku sporedna jer su kompaniju i ovako već srozali i preuzeli njezina tradicionalna tržišta. Pregovori i natezanja oko cijene mogu im samo služiti za odugovlačenje dok im tako bude odgovaralo.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOPixsell
Podijeli objavu
Prethodni članakProšlog tjedna u Hrvatskoj od gripe preminule dvije osobe
Sljedeći članakSCHIFFRIN “Voljela bih da mogu okriviti nešto ili nekog drugog, ali sama sam kriva”
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.