IVAN ĆELIĆ: “Bandić je iskusan političar, ne vjerujem da će ići s ishitrenim reakcijama”

Zastupnik HDZ-a u Gradskoj skupštini i Saboru Ivan Ćelić u utorak je poručio da ovakav ishod glasanja o GUP-u ne znači da je HDZ otkazao poslušnost.

“podsjetit ću da je GUP jedan od temeljnih političkih dokumenata, neki će reći da je važniji od proračuna. Normalno je da je predsjedništvo skupštine komuniciralo s predsjednikom HDZ-a Andrejem Plenkovićem koji je naglašavao da imamo autonomiju”, rekao je za N1 Ćelić.

Naglasio je da i dalje vrijedi priča o političkoj stabilnosti. “Mi ne tražimo raskid koalicije s Milanom Bandićem, on može potencirati to pitanje. Vodili smo se najboljim interesom za građane Zagreba”, dodao je i istaknuo da ne smatra da će se Bandić zbog ovog osvećivati u Saboru.

“Milan Bandić je vrlo iskusan političar, ne vjerujem da bi mogao ići s ishitrenim reakcijama”, istaknuo je.

Pojasnio je i zašto je bio protiv GUP-a.

“U srpnju je bila jedna situacija, danas je sasvim druga. Uključila se struka, kao i građani. Imali smo 40 tisuća prigovora koje ne možemo ignorirati. Vjerujem da je današnja odluka putokaz ka novoj izradi GUP-a”.

Čelić dodaje i kako smatra da će Bandić mandat odraditi do kraja, a komentirao je i svoju potencijalnu kanidaturu na unutarstranačkim izborima u HDZ-u.

“Kandidirat ću se na neku od pozicija unutar HDZ-a, to neće biti moja samostalna odluka, već u suradnji s onima s kojima surađujem u HDZ-u i vjerujem da ćemo po završetku unutarstranačkih izbora istaknuti i ime kandidata za gradonačelnika Zagreba. Razgovaram s ljudima s kojima sam surađivao, mislim da možemo puno bolje, situacija s Bandićem je uspavala zagrebački HDZ. Trebamo biti proaktivniji”, zaključio je.

Komentiraj