epa

ITF pokrenuo disciplinski postupak protiv Alize Cornet zbog izbjegavanja testiranja

Međunarodna teniska federacija (ITF) pokrenula je disciplinski postupak protiv francuske tenisačice Alize Cornet nakon što je propustila tri testiranja na doping izvan natjecanja, objavio je u četvrtak ITF.

Prema priopćenju Teniskog antidoping programa (TADP), 42. tenisačica svijeta je optužena 11. siječnja prije početka  Australian Opena gdje je poražena u trećem kolu od Belgijke Elise Mertens. Njoj sada prijeti dvogodišnja suspenzija.

U priopćenju se navodi da je Cornet prekršila članak 2.4 koji se odnosi na propuštena testiranja na doping i na propust u davanju informacija gdje se nalazi. Francuski teniski savez (FFT) je u srijedu objavio da je Cornet ispitana zbog kršenja antidopinških pravila ITF-a.

Također, 28-godišnja tenisačica neće biti uvrštena u francusku reprezentaciju za prvo kolo Fed Cupa protiv Belgije sljedeći mjesec, dodao je FFT.

Cornet tvrdi da ITF jednostavno “odbija čuti razloge zašto je odbila tri nenajavljene doping kontrole”. “Između 20 doping kontrola kojima sam podvrgnuta prošle godine i koji su svi naravno negativni, propustila sam tri nenajavljena testiranja kod kuće zbog opravdanih razloga, ali ITF ne želi čuti o kojim se razlozima radi”, napisala je Cornet na Twitteru.

Komentiraj