epa

ITALIJA "Di Maio optužuje Ligu da ruši vladu"

Čelnik Pokreta pet zvijezda Luigi Di Maio optužio je u petak Ligu, svojeg koalicijskog partnera, da ruši vladu korupcijskim skandalom u koji je umiješan jednog od visokopozicioniranih političara Lige.
Stanje u koaliciji se zatreslo u četvrtak kada je protiv Armanda Sirija, ekonomskog savjetnika čelnika Lige Mattea Salvinija, pokrenuta službena istraga zbog navodnog primanja mita kako bi promicao interese kompanija za obnovljivu energiju.
“Čak i danas Liga prijeti da će srušiti vladu (…) uistinu sam zapanjen”, napisao je Di Maio na Facebooku, optužujući svog saveznika u vladi da se ponaša neodgovorno.
Salvini (foto) je smjesta odbacio sve optužbe, no oštra retorika govori o odnosima dvaju koalicijskih partnera uoči svibanjskih izbora za Europski parlament.
“Liga želi dobro i dugoročno vladati u interesu Talijana. Primisli o krizi vlade mogu se samo naći u Di Maiovoj glavi”, kazao je Salvini.
Siri, podtajnik u ministarstvu prometa, niječe optužbe koje mu se stavljaju na teret.
No, Di Maio je dodatno potpalio vatru komentarom da je Siri i ranije pokušavao provesti mjere koje su bile “pomalo kontroverzne”, ne navodeći o čemu se radi.

Komentiraj