Italija deportirala trojicu osumnjičenih zbog povezanosti s terorističkom ćelijom u Veneciji

Pixabay

Trojica ekstremista podrijetlom s Kosova deportirana su iz Italije zbog povezanosti s terorističkom ćelijom u Veneciji, objavilo je talijansko ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak.

Trojica muškaraca podrijetlom s Kosova povezana su s četvoricom muškaraca osumnjičenih za terorizam koji su u pritvoru od prošlog tjedna zbog planiranja napada u Veneciji.

Uhićeni su pošto su protuterorističke službe doznale o tome da su planirali na napad na most Rialto iz 16. stoljeća na Kanalu Grande.

Nakon što su ustvrdile “vjersku radikalizaciju” osumnjičenih, snage reda skupile su dovoljno elemenata o njihovim aktivnostima da uhite i privedu osobe, “sve podrijetlom s Kosova”, pisao je prošli tjedan dnevnik La Repubblica.

Dnevnik je prenio da je policija prisluškivala te osobe nekoliko mjeseci i čula ih kako “likuju” na telefonu nakon napada blizu parlamenta u Londonu 22. ožujka.

Neki od njih izrazili su spremnost da se idu boriti u Siriju s islamističkom milicijom, po istom izvoru.

Policija je rekla da posjeduje dokaze da su sva sedmorica pratila video snimke obuke Islamske države na kojima se pokazuje kako prerezati čovjeku grlo i kako napraviti bombu kućne izrade.

Od siječnja 2015. talijanske vlasti deportirale su 162 osumnjičena ekstremista.

Komentiraj