Miranda Cikotic/PIXSELL

ISTUP SPLITSKOG GRADONAČELNIKA: Baldasar poziva Milanovića i vodstvo stranke na ostavke

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pozvao je Zorana Milanovića i kompletno rukovodstvo stranke da daju ostavku. Baldasar se okomio na Milanovića i zbog današnje izjave o koaliranju MOST-a sa “kriminalnom, špijunskom i proustaškom koalicijom”. Svoja promišljanja iznio je novinarima na večerašnjem primanju u Vili Dalmaciji, piše Index.

“Ne slažem se s predsjednikom moje stranke i njegovom izjavom kojom je jednu veliku stranku optužio za nešto što ne bi trebao, za neoustaštvo. Mislim da su to preteške riječi. Razumijem zbog čega je revoltiran, ali takve su stvari potpuno nepotrebne u našoj državi opterećenoj nizom gospodarskih problema. Ne smijemo se dijeliti na takav način, ljudi koji su na takvim pozicijama ne smiju to govoriti. Izbore možemo izgubiti, ali obraz ne. Zato ne mogu prihvatiti da se pola mojih sugrađana proglašava zločincima. Pozivam na normalni dijalog”, rekao je Baldasar u uvodu.

Odmah nakon toga prešao je na glavnu stvar. Baldasar je zatražio da kompletno rukovodstvo SDP-a na čelu sa Milanovićem da ostavku.

“Svaka stranka kada dođe u ovakvu poziciju mora odlučiti kojim će pravcem krenuti. Jedino ispravno je u smjeru zapadnih demokracija. Njihove uzance kažu da rukovodstvo koje izgubi treba dati ostavku, pripremiti stranku za nove izbore, što ne znači da se ne mogu opet sutra kandidirati”, zaključio je Baldasar.

Novinari su ga pitali o tome koliko je zadovoljan sa napravljenim u 2015. godini.

“Godina mi je bila teška, imali smo uspona i padova, ali smo zadovoljni, mislim da smo napravili koliko se moglo. Plus tri, minus četiri. Imamo još godinu i pol ispred sebe. Mislim da ćemo realizirati većinu planova. Jedini je naš cilj da pokrenemo gospodarstvo kroz investicije, a to znači promjenu GUP-a. Nadam se da će Vlada pomoći da Split dobije status drugog grada u Hrvatskoj, da rukovodimo svojom crtom pomorskog dobra, a ne da za sve pitamo Županiju. Tražimo ono što je prirodno za drugi grad u Hrvatskoj”, rekao je Baldasar.

Milanovićem nasljedniku u premijerskoj fotelji poručio je da bi bilo dobro da malo bolje nauči hrvatski jezik, a u svakom slučaju daje mu “kredit”. Prijedlog novog predsjednika Sabora da mu se doda “državni” mu ne smeta, osim ako se povuku određene konotacije.

 

 

 

Komentiraj