Istražni zatvor šefu Odjela za hitne popravke u Holdingovom GSKG-u, jedan okrivljenik pušten na slobodu

Šefu Odjela za hitne popravke tvrtke u gradskom vlasništvu GSKG-u, Nevenu Blaževiću u petak je određen istražni zatvor, potvrdio je njegov odvjetnik Igor Čišper.

“Sudac istrage odredio je istražni zatvor u odnosu na tri osumnjičenika zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i zbog mogućeg ponavljanja djela”, rekao je novinarima odvjetnik i dodao da je njegov branjenih iznio obranu i porekao krvinju.

Predstavnica USKOK-a kazala je da su zatražili određivanje istražnog zatvora u odnosu na tri okrivljenika po dvije zakonske osnove – zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

“Sudac istrage prihvatio je prijedlog USKOK-a u cijelosti i određen je istražni zatvor. Treće okrivljeni je doista pušten na slobodu, zato što nije bilo osnove da se u odnosu na njega predloži istražni zatvor”, rekla je.

Podsjetimo, jučer su na zagrebačkom području uhićene četiri osobe: šef Odjela za hitne popravke tvrtke u gradskom vlasništvu Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo Neven Blažević osumnjičen je za primanje mita, a ostale tri osobe, koje su građevinski poduzetnici, za davanje mita.

Policija objavila detalje višemjesečne istrage u GSKG-u: Osumnjičeni dodjeljivali građevinske poslove, zauzvrat uzimali novac

Komentiraj