Istražni zatvor piromanu koji je podmetnuo sedam požara na Promini

FaH/ Damir SENÈAR/ ik

39-godišnjaku kojeg je policija prijavila zbog izazivanja sedam požara na području Promine i Drniša, od 4. do 27. kolovoza, određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se u Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Županijsko odvjetništvo ispitalo je u subotu 39-godišnjeg hrvatskog državljanina te donijelo rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

Osnovano se sumnja da je od 4. do 27. kolovoza 2017. u Razvođu, u sedam navrata, u namjeri izazivanja požara, plinskim upaljačem palio suhu travu i nisko raslinje, nakon čega su izbili požari, kojima je doveo do ugroze ljudskih života, oštećenja i uništenja stambenih i gospodarskih zgrada kao i drugih materijalnih i prirodnih dobara na području Općine Promina i Grada Drniša.

Daljnja širenja požara spriječili su vatrogasci te pripadnici Hrvatske vojske, no izgorjeli su nisko raslinje, šume bora, hrasta i jasena te je počinjena šteta od najmanje 18.000.000 kuna, doznaje se iz Županijskog državnog odvjetništva.

Komentiraj