ISTRAŽIVANJE: Što građani misle o novoj Vladi

Robert Anic/PIXSELL

Većina građana, njih 56 posto, zadovoljna je sastavom nove vlade, pokazalo je istraživanje koje je za Novu TV provela agencija Ipsos. 31 posto građana nije, a ne zna 12 posto. 79 posto HDZ-ovih birača je zadovoljno sastavom vlade, a 40 posto birača SDP-ove koalicije je  zadovoljno. Prema istraživanju, najveće zadovoljstvo novom vladom imaju birači Mosta, njih 81 posto.

Andrej Plenković može biti zadovoljan očekivanjima građana. Većina građana misli da će biti bolji od prethodnika Tihomira Oreškovića, kao i Zorana Milanovića.

64 posto birača misli da će biti bolji od Tihomira Oreškovića, da će biti podjednaki njih 26 posto, lošiji samo 5 posto, a 5 posto ispitanika ne zna.

HDZ-ovi birači njih 77 posto misli kako će biti bolji premijer, da će biti bolji premijer misli i 56 posto birača SDP-ove koalicije, a to misli i 58 posto birača MOSTA. Istina,  njih 39 posto misli da će biti jednako uspješan  kao i Tihomir Orešković.

Andrej Plenković će biti bolji premiijer od Zorana Milanovića, to misli 60 posto ispitanika, a da će biti isti misli njih 25 posto, lošiji misli 11 posto, a ne zna 4 posto.

Većina  HDZ-ovih birača, njih 89 posto, misli da će biti bolji premijer od Milanovića. Birači koalicije predvođene SDP-om misle da će biti bolji: to misli njih 26 posto, da će biti podjednak kao Milanović misli 36 posto, a 29 posto da će biti lošiji. Birači MOSTA njih 77 posto misli da će biti bolji premijer od Milanovća, a njih 21 posto da će biti isto uspješan kao i Milanović.

Većina birača, njih 43 posto, misli kako će Vlada ispuniti manji dio izbornih obećanja, da će ih ispuniti većinu misli njih 29 posto, a ni jedno, njih 22 posto. 5 posto ispitanika misli da će ispuniti sva obećanja. Ne zna njih 3 posto.

HDZ-ovi birači misle da će vlada ispuniti većinu obećanja. Tako misli 56 posto ispitanika. Zato u to ne vjeruju birači SDP-ove koalicije i Mosta. Oporbeni birači misle da će vlada ispuniti manji dio obećanja, točnije njih 56 posto. A i 63 posto birača Mosta misli kako će vlada ispuniti manji dio obećanja.

84 posto birača misli da će Vlada odraditi 4 godine, a da to neće biti tako misli 14 posto birača, dok ne zna njih 2 posto.

Da će vlada opstati do kraja, misli 93 posto birača HDZ-a, 78 posto birača SDP-ove koalicije i 95 posto birača Mosta.

Da će Božo Petrov biti bolji od Reinera misli 43 posto ispitanika, a da će biti podjednak misli njih 34 posto, lošiji misli njih 18, a ne zna, 5 posto.

36 posto ispitanika misli kao će Božo Petrov biti bolji od prethodnika. Da će biti podjednak misli 38 posto HDZ-ovaca, a lošiji njih 21 posto. Petrov će biti bolji od Reinera, tako misli 48 posto birača SDP-ove koalicije, a podjednak predsjednik misli njih 35 posto. Većina Mostovih birača čak 73 posto misli kako će Petrov biti bolji predsjednik od Reinera.

Božo Petrov će biti bolji predsjednik od Josipa Leke, tako misli 25 posto ispitanika, da će biti podjednak misli njih 37 posto, a lošiji njih 32 posto. Ne zna, 6 posto.

33 posto HDZ-ovih birača misli da će Petrov biti bolji od Leke, a 37 da će biti podjednak, dok 22 posto misli da će biti lošiji. Birači SDP-ove koalcije točnije njih 13 posto misle da će Petrov biti bolji od Leke, a podjednak predsjednik njih 40 posto dok 47 posto misli da će biti lošiji.

Mostovi birači njih 49 posto misli kako će Petrov biti bolji predsjednik od Leke, a njih 39 posto da će biti isti.

Komentiraj