ISTRAŽIVANJE Plenković tone, Krstičević na vrhu a Dalić i Štromar na dnu popularnosti

hina

Nakon šest mjeseci koalicije HDZ-a i HNS-a, premijera Andreja Plenkovića pozitivnim ocjenjuje 44 posto građana, a 50 posto njih o njemu ima negativan dojam.

Da ne zna, odgovara 6 posto, pokazalo je istraživanje Dnevnika Nove TV. U siječnju, dok su u Vladi još sjedili Mostovi ministri, pozitivan dojam o Plenkoviću imalo je 72 posto građana.

Najpopularniji ministar i dalje je Damir Krstičević, o kojemu pozitivan dojam ima 63 posto ispitanika. Uspješna turistička sezona osigurala je drugo mjesto ministru Gariju Cappelliju. O njemu pozitivan dojam ima 62 posto ispitanika. Zanimljivo, za Capellija u siječnju čak 56 posto ispitanika nije ni znalo.

Ministar branitelja Tomislav Medved i dalje je stabilan u vrhu popularnosti. O njemu pozitivan dojam ima 58 posto ispitanika. Tomislava Tolušića podržava 56 posto, Blaženku Divjak 52 posto, a Olega Butkovića 51 posto ispitanih.

Ministar financija Zdravko Marić početkom godine bio je u vrhu, a većina građana, njih 51 posto, i dalje o njemu ima pozitivan dojam.

Stabilan rejting drži i Goran Marić s 40 posto podrške, a slijedi Davor Božinović s 39 posto podrške.

U donjem dijelu ljestvice ostali su Gabrijela Žalac, Nina Obuljen-Koržinek, Milan Kujundžić, Tomislav Ćorić, Marija Pejčinović-Burić i Nada Murganić, a zadnja dva mjesta zauzelo je dvoje potpredsjednika Vlade, Martina Dalić i Predrag Štromar.

Zanimljivo je da čak 40% ispitanika nije čulo za Gabrijelu Žalac, a 39% ne zna za Obuljen Koržinek. Građanima je relativno nepoznat i Davor Božinović za kojeg nije čulo 31% ispitanika.

Komentiraj