ISTRAŽIVANJE Građani podupiru Vladu u borbi protiv koronavirusa

Vlada ima gotovo nezabilježenu potporu u borbi protiv koronavirusa, mišljenje je 94 posto građana koji smatraju da Vlada poduzima odgovarajuće mjere. 3 posto misli suprotno, a jednako toliko ih ne zna. Rezultati su to istraživanja koje je za Dnevnik Nove TV provela agencija IPSOS od 25. do 26. ožujka telefonskom metodom na 600 ispitanika.

97 posto starijih građana misli kako Vlada poduzima odgovarajuće mjere.

53 posto građana smatra da su sve restrikcije sada izrečene dovoljne, dok 43 posto građana misli kako restrikcije moraju biti i veće. Samo 4 posto građana je za manje restrikcije.

Većina građana, njih 65 posto, misli kako se Hrvatska s pandemijom bori bolje od većine zemalja Europe. A da su mjere podjednake, misli njih 31 posto i tek 1 posto misli da je sve lošije. Ne zna 3 posto.

Polovica građana upoznata je sa svim poslovima Kriznog stožera, dok njih 47 posto uglavnom prati. Da ništa ne zna izjasnilo se 3 posto građana.

Veći interes za svakom mjerom stožera iskazuje generacija od 30 do 44 godine, visokoobrazovani i oni koji imaju djecu.

Odluke stožera većina provodi, odnosno njih 63 posto u potpunosti, a njih 35 posto naglasilo je da se drži uputa, a tek 1 posto ne sluša upute.

I tu je vidljivo kako se mjera drže žene i visokoobrazovani.

Komentiraj