Duško Marušić/Pixsell

Istra prva u Hrvatskoj dosegla BDP iz pretkrizne 2008. godine

Prema najnovijim pokazateljima Istarska županija jedna je od najrazvijenijih hrvatskih regija, objavio je u ponedjeljak Istarski demokratski sabor (IDS) na svojim stranicama.

Potpredsjednik IDS-a i župan Valter Flego pohvalio se da je Istra prva u Hrvatskoj dosegla i prešla razinu BDP-a iz pretkrizne 2008. godine navodeći kako je uz Istru , još jedino Međimurska županija dosegla BDP iz 2008.

„Bilo da govorimo o indeksu razvijenosti, BDP-u koji je 24,9% iznad hrvatskog prosjeka, rastu zaposlenosti ili većem broju useljavanja nego iseljavanja, Istarska županija je na samome vrhu, kao i po broju gradova koji se smatraju među najboljima u kategorijama ekonomija, kvaliteta života te obrazovanje, demografija, mladi i socijalna politika“ rekao je Flego.

Zaključujući da je zahvaljujući svojoj razvijenosti Istra poželjno mjesto za život i poslovanje Flego je posebno istaknuo kako su u zadnjih 6 godina izravna inozemna ulaganja u Istru narasla za 23,6 milijuna eura, a vrijednost izvoza istarskih poduzetnika u istom je razdoblju povećana za gotovo 3 milijarde kuna.

Komentiraj