U petak je došlo do nove deložacije obitelji Milanović, sudjelovali su i aktivisti Živog zida.

Aktivisti Živog zida koji su krenuli u Brkač kako bi pokušali spriječiti deložaciju zaustavljeni su na policijskim blokadama i još se uvijek tamo nalaze.

Policajci su pokušali nasilno izvući aktiviste Živog zida iz automobila, no uspjeli su tek neke od njih, ali ne i sve, prenosi Dnevnik.hr

Sud je naložio deložaciju obitelji Milanović zbog toga što nisu vratili kredit RBA štedionice, koja ih je potom ovršila. Riječ je o kreditu od 80 tisuća eura podignutom prije 15 godina.

Obitelj tvrdi da su dosad ukupno vratili 200 tisuća eura, no kad su prestali plaćati, štedionica im je ovršila kuću i potom je prodala također iz iste grupacije, R.B.U. Nekretnine, koja od njih traži novih 150 tisuća eura.

Zbog ovog slučaja oglasio se i Michael Spitzer, povjerenik za Hrvatsku i glavni koordinator Raiffeisen bankarske grupacije Štajerske, koji u priopćenju tvrdi da je tvrtka R.B.U. Nekretnine godinama pokušavala iznaći mirno rješenje s obitelji Milanović, ali da njihova nastojanja nisu urodila plodom.

Spitzer tako navodi da je Lino Milanović 2001. godine podigao kredit od 80 tisuća eura, a godinu kasnije još 20 tisuća eura. Obitelj je dobrovoljno isplatila tek 32 tisuće eura duga, dok je preostali dug prisilno otplaćen ovrhom i prodajom njihove kuće, a kupila ju je na javnoj dražbi tvrtka RBU Nekretnine 2008. godine.

Ta je tvrtka dvije godine kasnije sklopila s ovršenicima ugovor o kupoprodaji kojeg se, tvrdi Spitzer, nisu pridržavali pa je on raskinut, “iz čega proizlazi da se obitelj Milanović u nekretnini nalazi bespravno najmanje od 2009. godine”.

Tvrdi i da društvo R.B.U. Nekretnine već godinama pokušava iznaći mirno rješenje spora s Milanovićima te da su u više navrata izrazili spremnost prodati im nekretninu, “i to čak po manjoj kupoprodajnoj cijeni od one po kojoj je prije gotovo 10 godina kupio nekretninu”.

“Navedena nastojanja nisu urodila plodom, iako obitelj Milanović istu nekretninu, u vlasništvu društva R.B.U. Nekretnine d.o.o., gospodarski iskorištava”, navodi Spitzer u priopćenju.

Komentiraj