Istra odgađa otvaranje kockarnica i kladionica? Kozlevac: “Procijenit ćemo situaciju”

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u petak je izrazio zadovoljstvo da su, kako kaže, s odgodim donesene odluke o kavi za van i teretanama. No, ističe da ničim nije bilo najavljeno da će biti omogućeno otvaranje kasina, kladionica i kockarnica.

Moguće je da će se nakratko odgoditi otvaranje kasina, kockarnica i kladionica u Istarskoj županiji. “Prvo da vidimo koje će epidemiološke mjere biti propisane za te djelatnosti pa ćemo procijeniti situaciju. Vrlo oprezno otvaramo djelatnosti i predlažemo mjere te postoji mogućnost da to eventualno malo prolongiramo”, rekao je Kozlevac za N1 televiziju.

Dodao je da u okolnim zemljama stanje nije dobro, i to ih zabrinjava. “Mi moramo prvenstveno štititi sebe i brinuti o epidemiološkim mjerama”, poručio je načelnik Stožera Istarske županije.

Prigovor ugostitelja da im nije jasno kako se mogu otvarati kockarnice, ali ne i kafići i restorani za Kozlevca je razumljiv, ali navodi da to nije usporedivo. “Tih objekata ima puno manje na području Istarske županije. Mi ćemo u utorak imati sastanak s cehom ugostitelja. Koliko znam nažalost mnogi neće ni iskoristiti mjeru kave za van, jer im to nije isplativo. Neki će krenuti s time, a neki ne”, rekao je.

Dodao je da će si dozvoliti da neke mjere koje im epidemiološki ne odgovaraju – da ih prilagode uvjetima u Istarskoj županiji. “Idemo oš taj finiš dati i dati sve od sebe da tu dionicu završimo. Cijepljenje bi moralo zajedno sa svim mjerama dati rezultatima. Bez još jedne ljetne turističke sezone, mislim da si to više ne smijemo dozvoliti”, ističe Kozlevac.

Njemu, poručio je, ne pada na pamet cijepiti se dok ne krene masovno cijepljenje. “Ono što ja znam, u našem županijskom Zavodu za javno zdravstvo nitko se ne prima preko reda, osim ako nije bilo indicirano sa zdravstvenim potrebama i poteškoćama. Nitko se mlađi nije cijepio do sada i vjerujem da će to tako i ostati”, zaključio je Dino Kozlevac.

Komentiraj