Marijan Susenj/PIXSELL

ISTI CJENIK ZA SVE Zagreb: Velik porast cijene čišćenja dimnjaka

Umjesto 24 obrtnika, posao preuzima zadruga, koja će imati isti cjenik za cijeli grad. Neki članovi i nisu sretni zbog novog rješenja, kojemu zeleno svjetlo još treba dati Skupština.

Cijene čišćenja dimnjaka od siječnja će se povećati. Umjesto 16 kuna, Zagrepčani koji žive u kući, a griju se na kruta goriva izdvajati će 60 kuna, a ako se griju na plin, 54 kune. Građani koji žive u zgradama te se griju na drva, čišćenje će plaćati 36, a ako se griju na plin 30 kuna prenosi portal Večernji.

Najskuplje će proći oni građani koji se griju na plin i imaju laf dimnjake. Oni će čišćenje umjesto 21 kunu platiti 217 kuna. Zbog povišenja cijene čišćenja moglo bi doći do izbjegavanja dimnjačarskih usluga a na taj način i do ugrožavanja života.

Grad je dao objašnjenje kako se krovna zadruga za sve dimnjačare uspostavlja zato što će se time dobiti isti cjenik za cijeli Zagreb budući da je dosad svaki od 24 dimnjačara na području na kojemu je imao koncesiju mogao mijenjati cijene.

Dio dimnjačara smatra da im zadruga nije potrebna no Marko Tomešić, predsjednik Nadzornog odbora novoosnovane Dimnjačarsko-obrtničke zadruge, ističe da će se pojednostavniti odnos Grada i dimnjačara jer se više neće raspisivati natječaji za čišćenje dimnjaka za svih 57 područja Zagreba, već samo jedan.

Komentiraj