Istarski župan o BAT-u: “Ako su samo trošarine predmet spora, onda je to rješivo”

Istarski župan Fabrizio Radin komentirao je mogući odlazak BAT-a iz Kanfanara. Istaknuo je da do toga ne mora doći. “Ako su samo trošarine predmet spora, onda je to rješivo”, poručio je.

Radin kaže da “nema nekih posebnih informacija o tome hoće li BAT otići”. Dodao je, prenosi N1, da smo u epidemijsko vrijeme naučili istinu da se ne može živjeti samo od turizma. “Oni koju mogu, Vlada Republike Hrvatske, siguran sam da će napraviti sve moguće da ostane ono najvrednije, a to su radna mjesta i industrija koji su kohezijski faktor jedne zajednice”, rekao je.

Misli da je dogovor neminovan i da je to u obostranom interesu. “Pogoni tvornice BAT-a u Kanfanaru su najmoderniji u svojoj branši”, naglašava.

Radin kaže da proizvodnja “mora ostati na ovom području”, posebno zbog nedavnog udarca po radna mjesta u Istri – bolno iskustvo Uljanika.

Komentirao je i navode da je BAT nezadovoljan trošarinama, te kako bi BAT htio veće trošarine za, primjerice, industriju e-cigareta: “Jedan efikasan, plodonosan razgovor, kompromis dvije strane, sve to uzima svoje vrijeme.” Na kraju je poručio da su na raspolaganju.

Načelnik općine Kanfanar: “Uz BAT je vezano 2.500 ljudi, postoji prostor za razgovor”

Komentiraj