Istarski stožer ne želi obavezne maske u kafićima u Istri

Istarski stožer civilne zaštite zatražio je od nacionalnog Stožera da odobri njegovu odluku prema kojoj u istarskim kafićima neće trebati nositi maske.

“Radi dugotrajnog stabilnog razdoblja i malog broja novozaraženh osoba, s većinom novozaraženih kojima je epidemiološki izvor zaraze izvan područja Istarske županije, imajući u vidu da su se građani u proteklom razdoblju pridržavali mjera Stožera, donijeta je odluka da gosti u ugostiteljskim objektima na području Istarske županije nisu u obavezi nošenja zaštitnih maski. Obaveza nošenja zaštitnih maski za zaposlenike ugostiteljskih objekata ostaje i dalje na snazi. U ugostiteljskim objektima u tržnim centrima i gosti i zaposlenici u obavezi su nositi zaštitne maske. Odluka se donosi na rok od 15 dana. Prijedlog odluke upućen je Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske, te se očekuje donošenje tijekom sutrašnjeg dana”, stoji u priopćenju istarskog stožera koje je prenio Glas Istre.

Istarski je stožer odlučio i da se “organizatori društvenih okupljanja bez iznimke obvezuju da najkasnije 5 dana prije planiranog okupljanja zatraže suglasnost Stožera civilne zaštite Istarske županije za održavanje okupljanja”.

“Županijski stožer će za društvena okupljanja razine gradova i općina upućivati na suglasnost gradskim i općinskim Stožerima civilne zaštite. Stožeri civilne zaštite odgovore na zatraženu suglasnost donosit će u roku od 48 sati”, priopćio je Stožer civilne zaštite Istarske županije.

Komentiraj