Istarska stranka umirovljenika i Zeleni dali podršku IDS-ovu Borisu Miletiću

Sporazum o suradnji na izborima za župana i Skupštinu Istarske županije potpisali su nedjelju u Puli čelnici IDS-a, Istarske stranke umirovljenika i Zeleni savez – Zeleni, čime je i službeno potvrđeno da će te stranke poduprijeti IDS-ova kandidata za župana Boris Miletića.

Predsjednik ISU-a Zdenko Pliško tom je prigodom poručio kako Istra nedvojbeno prednjači u brojnim segmentima pa tako, kako je rekao, “i naši umirovljenici imaju neusporedivo viši standard nego što je to slučaj u ostatku zemlje”

“U svim istarskim gradovima, pa i u najmanjoj općini postoje konkretni programi koji život naših umirovljenika čine boljim i kvalitetnijim. Stoga je nastavak ove suradnje logičan korak, a posebice jer znamo da su zdravlje i skrb za osobe treće životne dobi na samom vrhu prioriteta programa 100 posto Istra” – kazao je Pliško.

Pozdravio je planove Borisa Miletića u području zdravstva, poput uspostavljanja Mreže Istarskih domova za starije i Fonda solidarnosti, kojim će se osigurati financiranje izgradnje novih kapaciteta te sufinanciranje smještaja.

Potpredsjednica Zelenih Gordana Ferenčić poručila je da su zaštita okoliša i održiv razvoj u Istri više od običnih politika, predstavljaju istinsko opredjeljenje i način razmišljanja.

“U Istri se ove vrijednosti žive i raduje me što nisu samo mrtvo slovo na papiru” – istaknula je Ferenčić.

Kandidat za istarskog župana Boris Miletić zahvalio je na podršci te je naglasio da ga povjerenje ISU-a i Zelenih dodatno motivira i obvezuje.

“Mislim da ova suradnja jasno pokazuje i koji su naši prioriteti. Potpisivanjem ovog sporazuma pokazujemo koliko nam znače naši umirovljenici, a s druge strane koliko smo posvećeni zelenoj tranziciji. I jedno i drugo indikator je razvijenosti nekog društva i Istra tu mora biti na 100 posto”, rekao je.

Ovaj sporazum, poručio je Miletić, “neka nas međusobno obvezuje da budemo u potpunosti posvećeni našem zajedničkom cilju a to je Istra kao zelena regija zadovoljnih ljudi”.

 

Komentiraj