Istarska glazbenica Tamara Obrovac otvorit će 7. Porto Etno festival u Rijeci

U Rijeci će se od 1. do 3. lipnja sedmi put održati festival Porto Etno na kojem će nastupiti glazbenici iz cijeloga svijeta. Hrvatsku će predstaviti Tamara Obrovac, koja je posljednji put u Rijeci nastupala prije gotovo tri godine te kaže:

„Uvijek me veseli doći u Rijeku, Fiumani su mi jedna od dražih publika. Ovo će biti prva suradnja s Porto Etno Orkestrom, a uvijek je zanimljivo čuti kako će drugi glazbenici interpretirati moje skladbe. Bit će tu izbor pjesama s albuma ‘Neću više jazz kantati’, dakle, električna varijanta, istrijanski soul & funky.“

Tamara Obrovac nastupit će prvog dana festivala, koji je u znaku ženskih glazbenica. U pratnji Porto Etno Orkestra, predvođenog Zoranom Majstorovićem, nakon Tamarina koncerta slijedi i nastup njemačke jazz pjevačice Melanie Bong, a večer zatvara španjolska grupa Ketekalles, poznata po energičnim nastupima, koja se nedavno vratila s rasprodane turneje po Južnoj Americi. Tamara Obrovac pozdravlja koncept ženske večeri i raduje je sve više ženskih umjetnica na stranoj i domaćoj sceni:

„Čini mi se da je na sceni prisutno više vokalnih solistica, a manje ženskih glazbenica. Pritom mislim na skladateljice, autorice i one koje uz pjevanje sviraju i neki instrument, pa je u tom smislu prisutnost većeg broja ženskih glazbenica svakako dobrodošla bez obzira na trend.“

Drugog dana festivala nastupit će finsko-indijski duo Charlotta Kerbs & Sanjay Khan. Glazba koju stvaraju je meditativna, mistična, ali i razigrana i energična. Taj dan je dar organizatora publici pa se ulaz neće naplaćivati.

Posljednjeg dana, 3. lipnja, festival se zatvara fuzijom različitih glazbenih utjecaja i žanrova, a publiku očekuje uzbudljivo glazbeno putovanje svijetom. Dolaze impresivna Maya Kamaty s francuskog otoka La Réunion, energični češki bend N.O.H.A. (Noise of Human Art) čiji su članovi iz raznih kutaka planeta, a za kraj festivala i ples do ranih jutarnjih sati zadužena je poznata krčka DJ-ica Ana Antonova.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner