Muškarac osumnjičen za izvođenje terorističkog napada na proslavi Nove godine u istanbulskom noćnom klubu Reina obučavan je u Afganistanu, izjavio je u utorak ujutro istanbulski guverner Vasip Sahin, prenosi BBC.

Sahin je rekao kako je osumnjičenik, ranije imenovan kao državljanin Uzbekistana Abdulkadir Masharipov, u Tursku ušao u siječnju 2016. godine. Dodao je da je osumnjičenik priznao napad, a njegovi otisci prstiju podudaraju se s onima pronađenim na mjestu zločina.

Policija je Uzbekistanca uhitila u ponedjeljak navečer u domu njegovog prijatelja iz Kirgistana u Istanbulu. Policija je privela i Kirgistanca, kao i tri žene. Iako su neki mediji javili kako je u trenutku uhićenja s Uzbekistancem bio njegov četverogodišnji sin, Sahin opovrgava te napise. U raciji stana, policija je pronašla i zaplijenila pištolje, municiju, kao i novac strane valute.

U terorističkom napadu na noćni klub Reinu ubijeno je 39 osoba, a još ih je 70 ranjeno. Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, navodeći kako je napad bio osveta za tursku vojnu aktivnost u Siriji.

Komentiraj