HINA/ Denis CERIĆ

‘Istanbulska je testiranje javnosti za veliku koaliciju’

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac u petak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije, gdje je komentirao političke aktualnosti.

Bunjac smatra kako će ratifikacija Istanbulske konvencije najvjerojatnije proći, te kako oporba neće imati dvoljno ruku za opoziv Martine Dalić. Ipak, dodaje, ‘stvar s Dalić’ nije u rukama oporbe, već u rukama Amerikanaca. “ko su zadovoljni nagodbom u Agrokoru onda će dopustiti da ostane, ako ne, vjerojatno će potaknuti pobunjenike da sruše Plenkovićevu Vladu do kraja”, rekao je Bunjac.

Dodao je da Živi zid nije niti raspravljao niti će glasati o Istanbulskoj konvenciji. “Mi se protivimo podjelama koje nameću HDZ i SDP, okreću priajtelja protiv priajtelja, susjeda protiv susjeda, brata protiv brata. Očekujemo da se hrvatski narod ujedini, da se srede korupcija, nepotizam…”, poručuje Bunjac.

Smatra da su prijevremeni izbori u interesu građana. “Prijevremeni izbori su normalni u sustavu demokracije, mislim da bi donijeli stabilnost. Plenković ne da ne može kontrolirati većinu, ne može kontrolirati niti svoju stranku. Postavlja se pitanje može li takav čovjek provoditi reforme koje su neophodne”, kaže Bunjac.

Na kraju je poručio kako je ratifikacija Istanbulske konvencije testiranje javnosti za veliku koaliciju HDZ-a i SDP-a.

Komentiraj