Ispunjeni zahtjevi za povećanjem plaća iz štrajka prosvjetnih radnika

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama (NSZSŠH) u utorak je objavio kako su zaposlenicima u odgoju i obrazovanju ispunjeni svi postavljeni zahtjevi iz najvećeg i najdužeg štrajka koji je završen Sporazumom s Vladom Republike Hrvatske 2. prosinca 2019. godine čime su ostvarili povećanje plaća za najmanje 12,23 posto.

“Štrajkom je izboreno povećanje koeficijenata složenosti poslova za 6,11 posto za sve nastavnike, odgajatelje i stručne suradnike, kao i za tajnike i voditelje računovodstva s VSS i VŠS. Svim ostalim zaposlenicima u odgoju i obrazovanju kroz Sporazum o povećanju plaće ugovoreno je povećanje plaće za 6,11 posto. Ugovorena je dinamika povećanja u tri navrata kojom je zadnje povećanje planirano u veljači 2021. godine s plaćom za siječanj 2021. godine”, stoji u službenom priopćenju Sindikata.

Predsjednik sindikata Branimir Mihalinec u priopćenju navodi kako koeficijent nastavnika s visokom stručnom spremom iznosi 1,406 kuna, kako je i bilo postavljeno u zahtjevima Sindikata, a prosvjetni djelatnici su se štrajkom izborili i za rast osnovice za plaće u javnim službama za 6,12 posto te ona sada iznosi 6.044,51 kuna.

U periodu od prosinca 2019. do veljače 2021. godine svim zaposlenicima u odgoju i obrazovanju plaće su kroz koeficijente i dodatke porasle minimalno za 12,23 posto, priopćili su iz Sindikata.

Komentiraj