Ispraćen 34. hrvatski kontingent u NATO operaciju KFOR na Kosovu

Ministarstvo obrane u srijedu je priopćilo da je iz vojarne Croatia u Zagrebu ispraćen 34. hrvatski kontingent (HRVCON) u NATO operaciju potpore miru KFOR na Kosovu.

Dvadeset pripadnika 34. hrvatskog kontinegta KFOR krenula su iz Zagreba cestovnim putem prema Kosovu, preko Crne Gore i Albanije. Po dolasku u područje operacije, hrvatski vojnici bit će pridodani NATO snagama u Zapovjedništvu operacije KFOR i podstožernim postrojbama. Predviđeno je da će pripadnici 34. HRVCON-a KFOR ostati na Kosovu narednih šest mjeseci, navodi se u priopćenju MORH-a.

Zapovjednik Zapovjednog operativnog središta brigadni general Ivan Turkalj je vojnicima zaželio sretan put, uspješno izvršenje svih zadaća uz maksimalni profesionalizam i oprez uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Pripadnike 34. HRVCON-a KFOR do Kosova će prevesti pripadnici Zapovjedništva za potporu koji su, kao i pripadnici kontingenta, bili u četrnaestodnevnoj samoizolaciji i testirani su na COVID-19 prije upućivanja u operaciju, ističe MORH.

Komentiraj