Slavko Midzor/PIXSELL

ISPOVIJEST MAJKE TRAGIČNO PREMINULOG MAHIRA: “Ne želim sažaljevanje već istinu o smrti sina”

Alisa Mahmutović, majka tragično stradalog Mahira Rakovca, gostovala je u emisiji “Pošteno” na Federalnoj televiziji i prvi put otvoreno progovorila o smrti svog sina, koja je zaprepastila BiH, ali i susjedne države. Rekla je da ne želi sažaljenje i da nitko ne može razumjeti kako se osjeća u ovom trenutku, navodi portal Klix.ba.

Rekla je kako se u slučaju Mahira radi o nečemu što prelazi obično vršnjačko nasilje i gdje ima elemenata kaznenog djela nad maloljetnom osobom.

“On je u kontinuitetu zadnje dvije godine verbalno, fizički i seksualno zlostavljan. Verbalno i fizički stalno, a povremeno i seksualno”, rekla je Alisa Mahmutović.

Naglasila je kako nije istina da želi zatvaranje škole koju je Mahir pohađao, već želi da istina o izađe na vidjelo. Očekivali su suradnju Međunarodne osnovne škole, no cijeli se slučaj otkrio kad je već bilo prekasno. “Mi smo to otkrili na dan dženaze”, dodala je.

Na pitanje o tome je li ranije primijetila neke znakova zlostavljanja, Alisa je kakzala kako je Mahir ponekad dolazio s modricama, ali se povlačio u sebe i nije želio o tome govoriti iako su ga ona i očuh pokušavali na to nagovoriti.

Primijetila je kako su se nakon škole djeca igrala nekih igara koje su bile prepune nasilja. Također je rekla da je još prije godinu dana tražila sastanak s ravnateljem škole, ali da je on uvijek bio zauzet.

Nastavnik zemljopisa prvi je upozorio Alisu da bi dječaka trebalo zaštititi jer ga druga djeca verbalno maltretiraju nazivajući ga pogrdnim imenima i nadimcima kao što su peder, vlah, peško, Tuzlak i sl. Kad se to događalo, 2014. godine, roditelji su htjeli Mahira odmah ispisati iz škole, no Mahir je htio završiti započeto polugodište. Nakon što je napustio školu, zlostavljanje se nastavilo preko društvenih mreža.

Prve sumnje na seksualno zlostavljanje pojavile su se jer se Mahir dugo zadržavao u toaletu i trošio više toaletnog papira. No, o čemu se točno radilo doznalo se tek kad je nakon sprovoda Mahirov prijatelj sve ispričao.

Alisa Mahmutović na kraju je rekla da ne može oprostiti onima koji i ne traže oprost.

Komentiraj