ISLAMSKA DRŽAVA PREUZELA ODGOVORNOST ZA NAPAD “Vojnici Kalifata napali su metropolu užasa i perverzija, ovo je samo početak”

EPA/MARIUS BECKER

Islamska je država u subotu preuzela odgovornost za terorističke napade koji su u petak potresli Pariz, u kojima je poginulo najmanje 128 ljudi. Priopćenje su izdali na francuskom i arapskom jeziku, a u njemu su naveli kako su ‘vojnici Kalifata napali metropolu užasa i perverzija’.

“Osmero braće sa eksplozivima i jurišnim puškama ciljalo je područja u srcu francuske metropole koja su bila unaprijed odabrana – jedan od njih je bio i Stade de France, tijekom utakmice s Njemačkom, kojoj je nazočio i imbecil Franocis Hollande, Bataclan gdje su se stotine ljudi okupile na perverznoj zabavi”.

Napadi su, navodi ISIS, odgovor na uvrede proroku Muhamedu i francukim zračnim napadima na ciljeve ISIS-a u Iraku i Siriji. “Ovaj napad samo je početak oluje i upozorenje”, navode.

“Neka Francuska zna da će ostati na vrhu ciljeva ISIS-a, te kako će miris smrti ostati sve dok ne zaustave kampanju. Njihovi im avioni nisu pomogli na ulicama Pariza”, zaključuje se.

Komentiraj