Screenshot/Youtube

ISLAMISTIČKA PRIJETNJA BOSNI: “Niste ni svjesni što vam se sprema”

“Niste ni svjesni što vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi, In šaa Allah. Hvala Allahu koji pomaže svoje iskrene robove mudžahide”, prijetnja je ISIL-a Bosni i Hercegovini objavljena na portalu ‘Sablja istine’, koji je u međuvremnu blokiran, javlja portal dnevni-list.ba. ‘Sablja istine’ je pokrenuta nakon rušenja portala ‘Vijesti Ummeta’ na kojem su redovno objavljivane poruke i najave islamističkih militanata.

‘Vijesti ummeta’ je domena registrirana u Saudijskoj Arabiji na ime Abdullaha Abdurrahmana o kojem niko ništa ne zna. Prema neslužbenim informacijama, sjedište joj je ipak nešto bliže – na Sandžaku u Srbiji.

 

  • ‘Vijesti ummeta’ objavile su fotografiju navodnog smaknuća Tomislava Salopeka sa porukom: “Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog onog tko se poigrava sa Islamskom državom”.

 

ISIL je prije dva dana najavio kako prati Ezhera Beganovića iz Sarajeva, urednika portala Saff za kojeg upućeniji kažu da je blizak vehabijskom pokretu, te kako će mu odrubiti glavu. U svibnju ove godine BHRT-u je stigla poruka u kojoj je stajalo: “Znajte da vam je u Bosnu došla Islamska država i da ćete uskoro da letite u zrak i da ćete uskoro nestajati sve dok se zastava ISIL-a ne bude vijorila Bosnom. Zora Islama je stigla, u to budite uvjereni”.

Stručnjaci poručuju kako su za sigurnost BiH najopasniji oni koji se vrate sa ratišta u Siriji i Iraku, a takvih je prema neslužbenim informacijama trenutno oko 300. ISIL je u srpnju objavio plan po kojem će do 2020. godine osvojiti BiH, Hrvatsku, Srbiju, Austriju, Mađarsku, dio Ukrajine, Španjolsku i još neke zemlje.

Komentiraj