EPA/STR

Islamisti napali hotel u Maliju, najmanje sedam poginulih

Najmanje sedmero ljudi poginulo je u petak u napadu islamističkih militanata na hotel u središnjem Maliju u kojem je smješteno osoblje UN-a, doznaje se iz vojnih izvora.

Napad se dogodio u blizini zračne luke u Sevareu, oko 600 kilometara sjeveroistočno od Bamaka.

U pucnjavi su poginula četvorica malijskih vojnika, a trojica su ozlijeđena. Poginula su i dvojica napadača. Ispred hotela nalazi se mrtvo tijelo jednog bijelca, kazali su očevici i vojni izvori.

 

  • Vojni dužnosnici kazali su također da su u napadu vjerojatno oteta trojica ruskih pilota, no rusko veleposlanstvo u Maliju to nije potvrdilo.

 

Glasnogovornica UN-ove misije potvrdila je da su napadači ušli u hotel u Sevareu, ali nije željela komentirati nalaze li se u hotelu UN-ovi mirovinjaci i dužnosnici.

Napad koji se dogodio južno od islamističkih uporišta u Sahari dokaz je da i dalje postoji prijetnja islamističkih militanata povezanih s Al-Qaedom koji jačaju svoju kampanju protiv malijskih i UN-ovh postrojba.

Francuska vojna operacija istjerala je 2013. islamističke militante iz gradova na sjeveru Malija koje su zauzeli godinu dana prije, a mir u zemlji održava UN-ova misija MINUSMA.

Komentiraj