Irvine Welsh i Bret Easton Ellis udružili su se zbog serije “American Tabloid”

Dva izuzetno zanimljiva pisca, autor “Trainspottinga” Irvine Welsh i autor “Američkog psiha“ Bret Easton Ellis, u završnim su pregovorima s britanskom producentskom kompanijom „Burning Wheel“ oko stvaranja televizijske serije čiji je radni naslov „American Tabloid“ a baviti će se tabloidnom kulturom novina u Americi, javlja Variety. Serija će pokrivati razdoblje duže od 10 godina i pratiti će događaje u jednom tjedniku u kojem nisu čuli za političku korektnost, moral i etiku.

Shelley Hammond iz kompanije „Burning Wheel“ istaknula je kako je ovo prvi puta da ova dva pisca surađuju na nekom projektu te je dodala kako je znala da, ako žele ovu seriju napraviti onako kako su zamislili, trebaju imati pisce koji se neće suzdržavati već će ići dalje od onoga što bi se mnogi drugi usudili.

Do sada, Welsh je bio poznat po autorstvu ne samo filma “Trainspotting” već i njegovog nastavka  “T2”, te filma “Filth.” Osim knjige “Američki psiho“ nekoliko je priča Breta Eastona Ellisa doživjelo filmsku adaptaciju,  kao što su „Manje od nule“,  “Pravila privlačnosti” i “The Informers”. On je napisao i scenarij za film Paula Schradera “Požuda u Hollywoodu” sa Lindsay Lohan u glavnoj ulozi.

Komentiraj