Iranski ofenzivac potpisao za Goricu

Nakon senegalskog napadača Matara Dieyea Gorica je ofenzivni dio momčadi pojačala i s 19-godišnjim Irancem Younesom Delfijem koji je stigao na posudbu do konca sezone s opcijom otkupa ugovora od belgijskog Charleroija.

– “Sretan sam što sam ovdje, nadam se da ću moći pomoći momčadi. Došao sam u Goricu dati sve što mogu, svu kvalitetu koju imam. Znam da ovdje već igraju sjajni igrači i morat ću se izboriti za svoju poziciju, pokazati da vrijedimProšle sezone nisam previše igrao u belgijskoj ligi, bilo je to teško razdoblje za mene. Mučila me ozljeda, a kad sam se vratio, promijenio se trener i za mene nije bilo prostora uz još dvojicu kvalitetnih igrača na mojoj poziciji. Hrvatska liga mi je zanimljiva, vjerujem da ovdje mogu pokazati kvalitetu, da Gorica može biti početak moga puta prema vrhu. Nisam imao previše vremena za detaljno upoznavanje s hrvatskom ligom, ali vrlo brzo ću je upoznati, kroz utakmice. Mislim da je pojedinu ligu i nemoguće upoznati preko snimki, moraš je zaigrati, osjetiti… O momčadi koja me ovdje čeka, o suigračima, znam puno više nego o ligi.”, izjavio je iranski U23 reprezentativac po dolasku u velikogoričkog prvoligaša.


Delfi je karijeru počeo u Esteghal Khuzestan iz kojeg je siječnju prošle godine za 900.000 eura preselio u Charleroi, no za belgijskog prvoligaša je u proteklom periodu odigrao samo 6 utakmica u kojima je postigao po jedan gol i asistenciju.

– “Počeo sam s deset godina u svom rodnom gradu, u klubu Esteghal Khuzestan. Velika i važna godina za mene bila je 2016., kad sam ušao u iransku U-16 reprezentaciju, a zatim i u prvu momčad svoga kluba. Sa samo 16 godina. U prvoj seniorskoj sezoni odigrao sam šest utakmica, a u drugoj sam u 18 nastupa zabio osam golova i imao četiri asistencije. Nakon te sezone otišao sam u belgijski Charleroi, u ljeto 2018. Nisam želio igrati u nekoj od azijskih liga, jer najbolji nogomet na svijetu igra se u Europi. A ja želim postati najbolji nogometaš na svijetu!, pojasnio je Delfi.

U Gorici će nositi broj 79 pojasnivši koji je tome razlog: “U Iranu se drukčije mjere godine. Po ovdašnjim mjerilima rođen sam 2000. godine, ali u Iranu je moja godina rođenja 1379. I zato sam uzeo taj 79, kad već ne mogu sedmicu.

Komentiraj