EPA/RUNGROJ YONGRIT

Iranski izbornik za ispadanje optužio – Branka Ivankovića

Iranska reprezentacijanije se uspjela plasirai u nokaut fazu Svjetskog prvenstva u Rusiji. Bili su vrlo blizu, u posljednjoj utakmici proitv Portugala imalisu stopostotnu priliku za pobjednički pogodak u posljednjim sekundama utakmice, ali nisu uspjeli zabiti.

Iranci su se vratili kući, a njihov je izbornik Carlos Queiroz preko tamošnjih medija za ispadanje sa Svjetskog prvenstva optužio – Branka Ivankovića. Ivanković je, podsjetimo, iransku reprezentaciju vodio od 2002. do 2006. godine, a već tri godine sjedi na klupi Persepolisa.

Queiroz je krivnju za ispadanje svalio na Ivankovićeva leđa jer, kaže, nije pustio igrače svoje momčadi ranije na okupljanje reprezentacije. “Riskirao si uspjeh iranske momčadi, riskirao si čitav koncept i plan. Razgovarao sam osobno s gospodinom Brankom i ljudima koji ga podupiru. Govorim istinu. Morao sam šutjeti četiri godine, ali sada je vrijeme da kažem direktno njemu sve što imam”, kazao je.

Dodao je i da je Ivanković uvrijedio momčad svojim postupcima, bojkotirao je i zatrovao. Branko Ivanković komentirao je ove optužbe preko Sportskih novosti.

“Nije mi čudan takav način njegovog ponašanja, kad znam iz koje zemlje dolazi. Mi smo ovdje kulturno odgajani i uopće neću komentirati takve likove”, rekao je. Svoje je igrače, dodaje, pustio čim im je došao poziv za reprezentaciju. Kapetana njegove momčadi Hosseinija Queiroz nije pozvao jer mu, kaže, nije drago kad iranski klubovi postižu uspjehe.

branko Ivanković naglasio je i kako u iranu svi očekuju da on naslijedi Quieroza na izborničkom mjestu. “On želi skrenuti pažnju s rezultatskog neuspjeha. Iran je u Rusiji pokazao da ima sjajne, svjetske igrače, ali nažalost nema trenera pobjednika kao što je Zlatko Dalić, nema izbornika koji zna izvući kvalitetu iz svojih igrača”, poručio je Ivanković.

https://youtu.be/tW6_ToD7D8E

Komentiraj