Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Khamenei u srijedu je, na Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta, na svojoj službenoj stranici objavio trominutni video u kojem sumnja na ‘autentičnost’ genocida koji se dogodio u Drugom svjetskom ratu.

Fotografije iz koncentracijskog logora u Auschwitzu, gdje je nacistički režim ubio više od milijun ljudi, nalaze se u pozadini videa. “Nitko se u Europi ne usudi pričati o holokaustu, a nije jasno je li jezgra ove teme stvarna ili ne. Čak i ako je starna, još nije jasno kako se sve to dogodilo”, priča Khamenei u videu, prenosi Independent.

Dodaje kako se i dalje smatra velikim grijehom pričati o holokaustu i izražavati sumnje oko njega. “Ako netko to i napravi, ušutkaju ga, uhite, zatvore i tuže. A tvrde da su zagovaratelji slobode”, nastavlja.

Khamenei zaključuje kako u svijetu i dalje postoji neznanje. “Moramo se probuditi. Draga braćo, Iranci, Muslimani, morate znati da možemo ustati protiv neznanja”, poručuje. Iranski se predsjednik nalazi u Italiji, gdje ga je u utorak primio papa Franjo.

Video pogledajte OVDJE.

Komentiraj