Najmanje 35 osoba ubijeno je u ponedjeljak u eksploziji autobombe na prepunom trgu u iračkom glavnom gradu Bagdadu, prenosi BBC. U eksploziji je ozlijeđena još 61 osoba. Napad se dogodio u većinski šijitskom istočnom dijelu grada, u četvrti Sadr City.

Islamska država preuzela je odgovornost za napad, te dodala kako je ciljala okupljanje šijita. Ispred obližnje bolnice Al-Kindi eksplodirala je još jedna autobomba, te je poginulo troje civila.

Irački premijer Haider al-Abadi rekao je kako se napadač koji je aktivirao bombu pretvarao da traži radnike, a kada su se ljudi u potrazi za poslom okupili oko njegovog automobila, aktivirao je eksploziv. Među poginulima je devet žena koje su se nalazile u minibusu koji je prolazio trgom u vrijeme eksplozije. Među ubijenima su i tri policajca.

“Teroristi će pokušati napasti civile kako bi nadoknadili svoje gubitke, ali uvjeravam irački narod i svijet da ćemo stati a kraj terorizmu”, poručio je irački premijer.

Islamska država preuzela je odgovornost i za subotnje napade, kada su se dva bombaša samoubojica raznijela i ubila 28 ljudi.

Komentiraj