IPAK REAGIRALA Theresa May ne slaže se s Trumpovim ukazom

EPA/SHAWN THEW

Britanska premijerka Theresa May protivi se uredbi američkog predsjednika Donalda Trumpa kojom brani ulazak u SAD izbjeglicama i državljanima sedam muslimanskih zemalja. May navodi kako će se žaliti Washingtonu, jer zabrana utječe i na Britance, prenosi BBC.

May je žestoko kritizirana jer je odbila osuditi potez Donalda Trumpa. Umjesto osude, rekla je kako je na SAD-u da stvara vlastite politike. Škotska premijerka Nicola Sturgeon kazala je kako je May trebala ranije kritizirati ukaz Trumpa.

Američki predsjednik Donald Trump u petak je potpisao uredbu kojom je zaustavio cijeli program prihvata izbjeglica, te uveo 90-dnevnu zabranu ulaska u SAD državljanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena.

May je u petak bila u posjetu SAD-u, nakon čega je otišla u Tursku, a nakon povratka u Britaniju, u priopćenju je objasnila svoj stav. “Imigracijska politika stvar je Vlade SAD-a, baš kao što je imigracijska politika naše zemlje u rukama naše Vlade”, rekao je glasnogovornik Downing Streeta. “Ali, ne slažemo se s pristupom, i mi sigurno nećemo zauzeti takav pristup”, dodao je.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner