facebook.com

IPAK POPUSTIO Asange pristao na ispitivanje u Londonu

[quote_box_center]

  • Assange u ekvadorskome veleposlanstvu boravi od lipnja 2012. kako bi izbjegao izručenje Švedskoj u kojoj je optužen da je 2010. napao dvije žene, što on niječe

[/quote_box_center]

Julian Assange pristao je na ispitivanje u londonskome veleposlanstvu Ekvadora, a u vezi sa švedskim optužbama za seksualno nasilje, rekao je u četvrtak odvjetnik utemeljitelja WikiLeaksa.

Assange u ekvadorskome veleposlanstvu boravi od lipnja 2012. kako bi izbjegao izručenje Švedskoj u kojoj je optužen da je 2010. napao dvije žene, što on niječe.

Švedski tužitelji u ožujku su objavili da ga žele ispitati u Londonu, čime su odstupili od dotadašnjeg zahtjeva da se sve događa u Švedskoj. Assangeovi odvjetnici pozdravili su taj zahtjev, ali sve do četvrtka nisu i službeno pristali.

“Sad čekamo dalje poruke (od tužitelja)”, rekao je Thomas Olsson, Assangeov odvjetnik i dodao kako očekuje da tužitelji stupe s njime u kontakt i dogovore se o pojedinostima.

Australac Assange rekao je da strahuje od britanskog izručenja Švedskoj jer bi ga Švedska mogla izručiti Sjedinjenim Državama, a ondje je optužen zbog jednog od najvećih slučajeva curenja informacija.

Komentiraj

Source:D.V./HINA