IPAK NIJE TIJELO FRANCUSKINJE Pronađeno tijelo kod Ogulina pripada muškarcu

Iako se pretpostavljalo da u ponedjeljak pronađeno mrtvo tijelo u predjelu Otoka Oštarijskog kod Ogulina pripada mladoj Francuskinji Anne-Cecil Pinel, koja je na području Slunja ili Ogulina nestala prošlog ljeta tijekom festivala psihodelične glazbe ispostavilo se da to nije ona budući je, kako se neslužbeno doznaje, utvrđeno da je riječ o muškom lešu.

Službene potvrde nema, tek da je pronađeno tijelo u visokom stadiju raspadanja, a u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu kažu da su izdali “nalog za obdukciju pronađenih ljudskih ostataka u Ogulinu Oštarijskom” koja će se obaviti na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu.

Od glasnogovornice Hrvatskih šuma Ane Juričić Muse doznaje se da su tijelo pronašli radnici Šumarije Ogulin kada su obavljali svoj redoviti posao doznake stabala, odnosno određivali koja stabla treba rušiti. Tijelo je pronađeno nedaleko pročistača ogulinskih otpadnih voda.

Josip Granić, pripadnik HGSS-a iz Karlovca, u telefonskom je razgovoru rekao Hini da na području Otoka Oštarijskog, gdje je u ponedjeljak pronađeno zasad neidentificirano mrtvo tijelo, HGSS ni druge potražne službe nisu tragale za Anne-Cecil Pinel. To je naime previše udaljeno od mjesta Primišlje gdje je ona zadnji put viđena i Tržića, gdje je pronađen njezin prazan kamper.

Granić pojašnjava da je između tog područja i Otoka Oštarijskog čak nekoliko cesta, a prema svim informacijama s kojima se raspolagalo, to jednostavno ne bi imalo smisla.

“Osobno sam bio na terenu prošlog ljeta, kada smo inicijalnu pretragu organizirali odmah na mjestu održavanja festivala i uz cestu te u kampu gdje su gosti boravili, kako u noćnim, tako i ranojutarnjim satima. Narednih dana, pretraživali smo kajacima obale rijeke Mrežnice, a ronioci i dno rijeke, pa kada rezultata nije bilo, pretragu smo proširili na veliki prostor”, rekao je Granić i dodao da su se uključili i helikopteri Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i MUP-a.

Helikopteri su bili potrebni jer je velik dio pretraživanog terena miniran, a dio je zaista bio težak teren, zarastao raznim niskim raslinjem. Nakon što su helikopteri bili angažirani prvih dan ili dva, pretrage iz zraka su se ponovile, kako je rekao Granić, ukupno barem pet ili šest dana.

Na tlu je prostor oko Primišlja pretraživalo najmanje 50-toro ljudi, pripadnici Hrvatske vojske sa slunjskog poligona, pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava. Uz pripadnike karlovačke i ogulinske stanice HGSS-a povremeno su se priključivali i spasitelji drugih HGSS-ovih stanica, te psi tragači, uključujući i pse specijalizirane za pronalazak trupala.

Nestala djevojka bila je na festivalu trance glazbe pod nazivom Memento Demento Psyhedelic Music & Art festival. Na tom je festivalu preminuo jedan Samoborac, a obdukcija nije pokazala tragove nasilja.

Prema tadašnjim izvještajima karlovačke policije tamo je izvršena jedna od najvećih pojedinačnih zaplijena LSD-a u Hrvatskoj. Među raznim drogama zapljenjeno je 1400 doza LSD-a, manja količina gljive psihocipe, meskalina, čanga te ketamina ‘Special K’ poznatog i kao droga za silovanje.

Službeni naziv festivala je „Momento-demento festival psihodelične glazbe i umjetnosti“, a lani je bio održan između ostalih mjesta i u Primišlju kod Slunja i to od 15. do 21. srpnja, a o mjestu održavanja su mjesec dana kasnije kod potrage Ghislaine i Michel Pinel, roditelji nestale Anne-Cecil , izjavljivali za medije da ne mogu vjerovati u kakvoj se divljini održava taj festival i to još u blizini miniranog prostora.

Komentiraj