‘PREMIJER JE PROŠLOG TJEDNA POKAZAO da je sklon postupcima koji nemaju veze sa standardima europske politike ili diplomacije, a to bi trebalo biti nedopustivo u hrvatskoj politici’

U nedjelju navečer Nacionalu je intervju dao Vlaho Orepić, donedavni ministar unutarnjih poslova kojeg je, s kolegama Šprljom i Dobrovićem, zbog ministra financija Zdravka Marića prošlog tjedna razriješio premijer Andrej Plenković. Orepić je otkrio što je, prema njemu, trenutačno najvažnija tema za hrvatsku javnost, progovorio je o tome kako se osjećao u trenutku smjene, zašto je dao neke neprimjerene izjave pozivajući narod na reakciju i što je time zapravo mislio.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOSAŠA ZINAJA I PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakFrancuska policija ispitala petero ljudi u sklopu protuteroristočke akcije
Sljedeći članakSLAVONSKI BROD Konferencija “Poticanje regionalnog razvoja”
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.