ZAŠTO SE VLADA pod prijetnjom pokretanja postupka Europske komisije požurila u izmjene Zakona o privatizaciji Ine i je li se pred Sudom EU-a mogla pozvati na suđenje Sanaderu i lex MOL, zbog kojeg se i protiv Mađarske vodio postupak, objašnjava SDP-ov zastupnik u EP-u

Vlada još uvijek nije odgovorila na pitanje zašto je izmjene Zakona o privatizaciji Ine koje MOL-u otvaraju prostor za preuzimanje više od 50 posto dionica Ine, gurnula u Sabor po hitnom postupku. Unatoč pokušajima opstrukcije oporbe, posebno SDP-a koji je na te zakonske izmjene uputio čak 300 amandmana kako bi se procedura donošenja zakona što više oduljila, izgledno je da će saborska većina na čelu s HDZ-om već u srijedu izglasati taj zakon.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSANDRA ŠIMUNOVIĆ/PIXSELL
Podijeli objavu
Prethodni članakPARIZ Tisuće ljudi prosvjedovalo protiv antisemitizma
Sljedeći članakTrump ne požuruje denuklearizaciju Sjeverne Koreje
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.