‘SREO SAM GOSPOĐU BALABAND i pitao je li bila u Švicarskoj. Izraz na njezinu licu otkrivao je apsolutno sve. Rekla je: ‘Ja? Nikada.’ Pitao sam i kolegicu Maju Bogdan je li bila jednom u Zürichu i dvaput u Ženevi, a ona je odgovorila da bi vrlo rado da je bila, ali da na žalost nije’

Tomislav Saucha, bivši šef kabineta premijera Zorana Milanovića, u ponedjeljak ujutro došao je ponovno u USKOK, prvi put nakon izlaska iz pritvora. Kao i 6. veljače 2017., kada je prvi put došao u USKOK, bilo je to na njegovu vlastitu inicijativu. Došao je prijaviti nepoznatog počinitelja zbog indicija da su se sumnjive isplate po putnim nalozima u Vladi odvijale i nakon njegova odlaska s dužnosti, odnosno u mandatu sad već bivšeg premijera Tihomira Oreškovića. Nedugo nakon što je Saucha sve što o tome zna ispričao USKOK-u, premijer Andrej Plenković u ponedjeljak u 13 sati održao je izvanrednu press konferenciju na kojoj je bio prisutan i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan te je potvrdio postojanje indicija da su se sporne isplate događale i nakon odlaska vlade Zorana Milanovića. Također je rekao da je on osobno naložio da se sve isplate dnevnica ispitaju te je o svim saznanjima obavijestio DORH, koji je preuzeo slučaj.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

 

Komentiraj

PREKONACIONAL
IZVORBERISLAV JELINIĆ I ORHIDEA GAURA HODAK
Podijeli objavu
Prethodni članakBrat ministra Marića dobio posao u ZET-u
Sljedeći članakKaczynski kaže da s Tuskom EU riskira težu krizu
Berislav Jelinić je istraživački novinar sa više od dvadeset godina radnog iskustva u vodećim hrvatskim tiskanim i elektroničkim medijima. Diplomirani je kriminalist sa apsolviranim studijem novinarstva, te stečenim zvanjem EMBA nakon završene Cotrugli Business School. Radio je kao novinar i urednik u tjednicima Globus, Studio, Arena, Aktual, dnevnim novinama Jutarnji list, na OTV-u, te autorski surađivao na projektima emitiranim na HTV-u i TV Mreži, ali najveći dio profesionalnog angažmana aktivan je u Nacionalu. Početkom 2014. izdao je knjigu pod naslovom Zašto je ubijen Ivo Pukanić. Godinama je aktivan u nevladinom sektoru vezanom uz razvoj transparentnosti pravosuđa. Tijekom posljednjih pet godina aktivan je član Rotary kluba Zagreb Medvedgrad, gdje je odradio i jednogodišnji predsjednički mandat.