GRADONAČELNIK ČAKOVCA jedan je od aduta SDP-a na idućim lokalnim izborima, a u razgovoru za Nacional otkriva kako je u Čakovcu uspio smanjiti nezaposlenost te kritizira poreznu reformu nove vlade

Nakon višegodišnje „vladavine“ danas pokojnog Branka Šalamona, prije tri i pol godine u fotelju prvog čovjeka Grada Čakovca zasjeo je 40-godišnji privatni poduzetnik, informatičar po struci te ranije gradski vijećnik SDP-a Stjepan Kovač. Pola godine uoči lokalnih izbora Kovač je jedan aduta SDP-a za zadržavanje vlasti u većim hrvatskim gradovima. U tri i pol godine mandata Kovač je u Čakovcu smanjio stopu nezaposlenosti i danas ona iznosi manje od sedam posto, po čemu je Čakovec jedan od najuspješnijih hrvatskih gradova. Osim toga, Kovač spada u skupinu mladih SDP-ovih političara koji bi nakon pobjede Davora Bernardića trebali preuzeti vodeće položaje u stranci.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakINDONEZIJA Snažan potres pogodio Sumatru, poginulo gotovo 100 ljudi
Sljedeći članakPredsjednika Hajduka napao roditelj prvotimca, podignuta kaznena prijava
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.