‘JASNO DA KOD NAS MINISTRI NEĆE PODNOSITI OSTAVKE zbog razloga zbog kojih to rade njihove europske kolege u sličnim situacijama. Pogotovo je to slučaj u državama koje su poznate po transparentnosti i borbi protiv korupcije, kao što su to skandinavske zemlje’

Mostov predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav Robert Podolnjak prošlog je tjedna inicirao izmjenu modela izbora ustavnih sudaca. Nakon što je prošle godine izbor novih ustavnih sudaca izazvao brojne kontroverze, Podolnjak se uz podršku Mosta odlučio na prijedlog koji će uskoro biti predstavljen i Odboru za Ustav, Poslovnik i politički sustav. U razgovoru za Nacional Podolnjak otkriva detalje o prijedlogu po kojem Ustavni sud više ne bi imao 13 nego 12 sudaca biranih na 9 do 12 godina bez mogućnosti reizbora. Podolnjak govori i o najavljenom zahtjevu Mosta za promjenom Ustava zbog privatizacije HEP-a, otkriva što misli o aferi s plagijatom ministra znanosti Pave Barišića te najavljuje skore unutarstranačke izbore u Mostu, na kojima će Božo Petrov biti jednini kandidat za predsjednika stranke.

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKONACIONAL
Podijeli objavu
Prethodni članakSnažna bura u Istri stvara velike teškoće
Sljedeći članakBREXIT Njemačka pozdravlja što Britanija želi konstruktivne odnose s EU-om
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.