Suspendirani potpredsjednik SDP-a i jedan od najžešćih kritičara Davora Bernardića otkriva koji su mu sljedeći potezi i komentira optužbe predsjednika stranke da iza napada na njega stoji bivši premijer Zoran Milanović

Prije nešto više od dva tjedna odlukom Glavnog odbora SDP-a potpredsjednik stranke Peđa Grbin suspendiran je, s još trojicom članova Predsjedništva, sa svih stranačkih funkcija na dvije godine nakon što je pismom predsjedniku stranke Davoru Bernardiću zatražio njegovu ostavku. Iako je suspendiran, Grbin ne odustaje od zahtjeva za odlaskom šefa stranke te ga danas optužuje da je pod Bernardićem SDP postao klijentelistička i oportunistička organizacija koja poprima mnoga obilježja HDZ-a. U svom prvom velikom javnom istupu otkako je suspendiran, Grbin se osvrnuo i na posljednju odluku Predsjedništva SDP koje je predložilo da Bernardić postane i šef zastupničkog kluba stranke u Saboru. Grbinov istup sigurno će ponovno izazvati nove podjele u SDP-u i zbog njegova odgovora na Bernardićev istup u subotnjem broju Večernjeg lista. Šef SDP-a u tom intervjuu istaknuo je kako on smatra da iza napada na njega stoji Zoran Milanović, dok Grbin tvrdi da je riječ o privatnom obračunu Bernardića i njegova političkog mentora Zlatka Komadine sa svima u stranci koji su podržavali Milanovića na unutarstranačkim izborima 2016. godine. Očito je da u SDP-u neće biti mira ni za vrijeme ljetnog odmora te je sve izvjesniji scenarij po kojem će doći do potpunog raskola najveće oporbene stranke, što je u razgovoru za Nacional priznao i Grbin.

NACIONAL: Kakav je vaš komentar na prijedlog Predsjedništva SDP-a po kojem bi predsjednik stranke Bernardić trebao biti i šef kluba zastupnika u Saboru?

Nisam bio na sjednici Predsjedništva pa komentirati mogu jedino ono što je objavljeno u novinama, a to je da će osoba koja je prije dva tjedna nudila ostavku na mjesto saborskog zastupnika, što nitko od njega nije tražio, sada postati predsjednik kluba zastupnika SDP-a u Saboru. Naravno da sam malo ironičan, ali jednostavno mi nije jasno u kojem smjeru sve to ide…

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakU Glasgowu izbodena dva navijača Osijeka
Sljedeći članakPROMJENA U 6 KORAKA Prošećite Šibenikom i budite dio Changera
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.