‘NE ZNAM ZAŠTO ranije nije objavljeno da je Thompson odlučio da želi pjevati u svim gradovima koji su bili oslobođeni u Oluji, nego se dozvolilo da se manipulira tim podatkom. Nije njemu bilo zabranjeno pjevati u Kninu, nego je on imao drugi dogovor’

Kad je premijer Andrej Plenković uoči drugog kruga lokalnih izbora izjavio kako „Knin ni pod koju cijenu ne smije pasti”, izazivač dugogodišnje HDZ-ove gradonačelnice Josipe Rimac, Marko Jelić, oštro ga je napao na svom Facebook profilu: „Od koga to ne smije pasti? Od mene i ljudi koji me okružuju koji čine sve da Knin ne padne u povijest i postane obična razvalina kao što su i mnogi drugi gradovi kroz burnu prošlost ovog svijeta. Od nas koji sve činimo da (o)živi. Koliko sam se uspio informirati, problem je moja najava forenzičke revizije poslovanja Grada i njegovih ustanova i mogućnost da rezultati te revizije nanesu štetu HDZ-u na izglednim parlamentarnim izborima koji neminovno slijede za par mjeseci.”

Marko Jelić uspio je svrgnuti HDZ s vlasti u Kninu unatoč svim „pritiscima, pokušajima kupovine glasova i kršenjima predizborne šutnje”, na koje je i sam upozoravao. Ali skoro dva mjeseca nakon izbora i uoči 22. obljetnice proslave Oluje, bivši dekan i jedan od osnivača kninskog Veleučilišta Marko Marulić smiruje tenzije i u razgovoru za Nacional je konstatirao da ga prošlost ne zanima. No je li slučajno da je Marko Perković Thompson, inače nepoželjan od Slovenije do Švicarske, baš ove godine 5. kolovoza odlučio da neće pjevati u Kninu, nego u Slunju?

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj

PREKOSAŠA ZINAJA / Zahvaljujemo Upravi Kule Lotrščak na ljubaznosti i omogućavanju snimanja
Podijeli objavu
Prethodni članakPOLITICO Hrvatska se baš nije iskazala u lobiranju za premještaj Agencije za lijekove u Zagreb
Sljedeći članakIzložba ‘Izazov moderne. Zagreb – Beč oko 1900.’ seli u Grad Beč
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.