INTERVJU Marko Jelić: ‘CILJ FORENZIČNE REVIZIJE je snimanje stanja u Kninu, ostalo je posao za institucije’

SAŠA ZINAJA / Zahvaljujemo Upravi Kule Lotrščak na ljubaznosti i omogućavanju snimanja

‘NE ZNAM ZAŠTO ranije nije objavljeno da je Thompson odlučio da želi pjevati u svim gradovima koji su bili oslobođeni u Oluji, nego se dozvolilo da se manipulira tim podatkom. Nije njemu bilo zabranjeno pjevati u Kninu, nego je on imao drugi dogovor’

Kad je premijer Andrej Plenković uoči drugog kruga lokalnih izbora izjavio kako „Knin ni pod koju cijenu ne smije pasti”, izazivač dugogodišnje HDZ-ove gradonačelnice Josipe Rimac, Marko Jelić, oštro ga je napao na svom Facebook profilu: „Od koga to ne smije pasti? Od mene i ljudi koji me okružuju koji čine sve da Knin ne padne u povijest i postane obična razvalina kao što su i mnogi drugi gradovi kroz burnu prošlost ovog svijeta. Od nas koji sve činimo da (o)živi. Koliko sam se uspio informirati, problem je moja najava forenzičke revizije poslovanja Grada i njegovih ustanova i mogućnost da rezultati te revizije nanesu štetu HDZ-u na izglednim parlamentarnim izborima koji neminovno slijede za par mjeseci.”

Marko Jelić uspio je svrgnuti HDZ s vlasti u Kninu unatoč svim „pritiscima, pokušajima kupovine glasova i kršenjima predizborne šutnje”, na koje je i sam upozoravao. Ali skoro dva mjeseca nakon izbora i uoči 22. obljetnice proslave Oluje, bivši dekan i jedan od osnivača kninskog Veleučilišta Marko Marulić smiruje tenzije i u razgovoru za Nacional je konstatirao da ga prošlost ne zanima. No je li slučajno da je Marko Perković Thompson, inače nepoželjan od Slovenije do Švicarske, baš ove godine 5. kolovoza odlučio da neće pjevati u Kninu, nego u Slunju?

Pročitajte članak u cijelosti na našem digitalnom izdanju.

Komentiraj