MINISTAR TURIZMA komentira kako uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije može pomoći novom turističkom zamahu, a mislima je već okrenut pripremama za nastup Hrvatske na sajmu EXPO 2020. u Dubaiju gdje se ne predstavlja samo turizam, već i inovativni projekti, izumi i kreativni pojedinci

Gari Cappelli pun je optimizma. To mu kao ministru turizma valjda ide po funkciji. Ali njegov je optimizam, uvjerava, vrlo utemeljen. Tjedan dana prije isteka srpnja hrvatski turizam izišao je iz faze minusa pa Cappelli tvrdi da će cijela država dobaciti do planiranog plusa od pet do sedam posto. Navala na Hrvatsku nije na razini prošlogodišnje, neke druge turističke destinacije, poput Turske ili Egipta, vraćaju se u igru. Ali ministar kao iz rukava sipa podatke koji dokazuju da je hrvatski turizam i dalje u stabilnom usponu: „Moramo biti realni.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOSaša Zinaja
Podijeli objavu
Prethodni članakVIDEO: BISKUP PERIĆ: “Ukazanja Gospe u Međugorju su nevjerodostojna”
Sljedeći članakJOŠ SE NE ZNA MOTIV Policija identificirala napadača iz Toronta
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.