PROFESOR S BEOGRADSKOG FAKULTETA SIGURNOSTI i jedan od rijetkih zagovornika prozapadne politike u Srbiji govori o izvrtanju realnosti proruskih medija na ovim prostorima te komentira politiku hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović prema Rusiji i Srbiji

Ruska politika pokušavat će sve agresivnije utjecati na događaje na ovim prostorima, a prije svega pokušat će spriječiti normalizaciju odnosa između Hrvatske i Srbije te izgradnju LNG terminala na otoku Krku. Te je teze u razgovoru za Nacional iznio profesor s beogradskog Fakulteta sigurnosti Darko Trifunović. On je jedna od rijetkih javnih osoba u Srbiji koje otvoreno zagovaraju približavanje te države Europskoj uniji i NATO-u te upozorava na opasnosti koje nosi približavanje Srbije Rusiji.

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOMC.RS
Podijeli objavu
Prethodni članakLP: Roma senzacionalno izbacila Barcelonu
Sljedeći članakLADO Spektakl godine 6. srpnja u pulskoj Areni
Rođen u Zagrebu 21. kolovoza 1978., novinarstvom se bavim od 2000. godine kada sam počeo pisati za sportski web portal Sportnet.hr. Nakon nekoliko godina u sportskom novinarstvu, 2009. godine prvi put dolazim u redakciju tjednika Nacional gdje radim na portalu www.nacional.hr, a povremeno pišem i za tiskano izdanje Nacionala. Sredinom 2011. s nekoliko drugih novinara Nacionala prelazim u tjednik Aktual, a od ožujka 2013. do lipnja 2014. bio sam zamjenik glavnog urednika poslovne dnevne novine Business.hr. U prosincu 2014. vraćam se u Nacional gdje pišem o aktualnim političkim i gospodarskim temama.