‘OLUJA JE DAN KAD NE SMIJE BITI POLITIZACIJE, kada se sjećamo da smo jedinstveno pobijedili neprijatelja. Nejasne su mi te sitne, prljave igrice da se dovedu ljudi koji će jednom premijeru zviždati, Plenkoviću, Milanoviću ili sutra bilo kome drugom’

Djeca rođena u vrijeme Oslobodilačke akcije Oluja danas imaju 23 godine. Točno toliko godina imao je na početku Domovinskog rata Ante Kotromanović koji je 1991. postao zapovjednik satnije specijalnih snaga Glavnoga stožera Hrvatske vojske, da bi u operaciju Oluja, koja je počela u noći 4. kolovoza 1995., ušao kao zapovjednik Operativne grupe Sinj i pod svojom komandom imao tri brigade: 126. brigadu, 6. domobransku pukovniju i 144. brigadu.

Pričitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOTOMISLAV ČUVELJAK I PRIVATNI ARHIV
Podijeli objavu
Prethodni članakFacebook otkrio nove pokušaje manipuliranja izborima u SAD-u
Sljedeći članakWTA WASHINGTON Donna Vekić u 2. kolu
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.