INTERVIEW: TARA ROSANDIĆ ‘Ne volim ‘graktati s jatom’ pa se ne svrstavam na strane’

Saša Zinaja

Mlada zagrebačka glumica za Nacional je govorila o ujaku Zlatku Vitezu, a posebno se osvrnula na situaciju u Hollywoodu, gdje su ‘sve maske pale’ kad je riječ o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju te je ustvrdila da toga ima i u Hrvatskoj, što je osjetila i na vlastitoj koži

Mlada zagrebačka glumica Tara Rosandić u seriji “Čista ljubav” koja se emitira na Novoj TV i jedna je od najgledanijih sadržaja na hrvatskim nacionalnim televizijama uopće, igra glavnu ulogu. U kazalištu igra predstave “Srce veće od ruku” i “Tesla anonimus” u Gavelli, “Na zlu putu” i “Ne plaćamo! Ne plaćamo!” u Histrionima, “Nevjerojatan događaj” u Knapu, za što je drugi put bila nominirana za Nagradu hrvatskog glumišta, a prvi put tu Nagradu osvojila je 2011. za ulogu Lene u histrionskoj predstavi “Tko je srušio berlinski zid”. Ova 28-godišnja Zagrepčanka cijelog života okružena je kazalištem jer je nećakinja Zlatka Viteza, osnivača i umjetničkog ravnatelja Histriona.

Za Nacional govori o glumačkom iskustvu, ujaku Zlatku, a posebno se osvrnula na situaciju u Hollywoodu, gdje su ‘’sve maske pale’’ kad je riječ o seksualnom uznemiravanju i zlostavljanju te kaže da toga ima i u Hrvatskoj, što je osjetila i na vlastitoj koži.

NACIONAL: Iako imate iskustva na filmu i manjim ulogama u serijama, uloga u seriji „Čista ljubav” prva vam je glavna uloga u seriji. Kakvo je to iskustvo?

Iskreno, isto, samo duže. Planiramo maratonski, ne sprint. Evo ušli smo u sredinu projekta, svi se još dobro držimo. Sad se bolje poznajemo i utoliko nam je lakše…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj