Koncertom u ZKM-u 26. studenog Tamara Obrovac obilježit će 20 godina diskografske karijere, a u intervjuu za Nacional glazbenica je komentirala dosadašnju karijeru, domaću glazbenu scenu i život u Istri

Nakon deset studijskih albuma, skladanja glazbe za tridesetak kazališnih predstava i desetak filmova te stotina nastupa u Hrvatskoj i širom Europe, Tamara Obrovac 26. studenog ove godine nastupom u ZKM-u proslavit će 20 godina diskografske karijere. U razgovoru se osvrnula na tih 20 godina i svoj odnos s glazbenicima s kojima nastupa, prisjetila se najdražih momenata, koliko joj znači Istra kao inspiracija te koliko se život u Istri i Hrvatskoj promijenio u tih 20 godina, a analizirala je i status glazbenika u Hrvatskoj u odnosu na glazbenike u drugim europskim državama.

NACIONAL: Kada se osvrnete na ovih 20 godina diskografske karijere i 10 albuma koji su iza vas, jeste li zadovoljni postignutim?

Od 1996., kada je izišao moj prvi CD ‘’Triade’’, do ove godine kada je izišao deseti album ‘’Canto amoroso’’, održala sam mnoštvo koncerata u zemlji i inozemstvu, skladala glazbu za tridesetak predstava i desetak filmova, imala i brojne suradnje i projekte; znači da rada nije nedostajalo, pa tako i rezultata. Osim albuma, posebno me veseli puno prihvaćenih koncerata, od publike i od kritike…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakHAK Kolnici skliski i mokri, ponegdje ima magle
Sljedeći članakPROMJENJIVA NAOBLAKA Na Jadranu bura i sjeverozapadnjak
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.