U velikoj godišnjoj anketi Nacionala Sara Renar je svojim albumom ‘Tišina’ osvojila najveći broj glasova anketiranih glazbenih kritičara i novinara te je spomenuti album proglašen najboljim izdanjem objavljenim u Hrvatskoj 2016. godine, povodom čega je dala intervju

Iako je prošle godine osvojila Porin za najbolji ženski vokal, nastupa od 2011. godine i objavila je tri albuma pa nije nepoznata javnosti, Sara Renar još uvijek pripada hrvatskoj nezavisnoj sceni, što je potvrdila i albumom ‘’Tišina’’. To djelo zvuči poput audio eksperimenta u kojem autorica nudi svoju intimu kroz mračne pjesme i progresivne aranžmane, spajajući kantautorski izričaj i suvremenu elektroniku. Iako na momente vrlo hermetičan, album ‘’Tišina’’ potpuno je osvojio hrvatske glazbene kritičare.

U razgovoru za Nacional komentirala je osvajanje prvog mjesta u velikoj anketi Nacionala, objasnila zbog čega album odiše depresijom i melankolijom, otkrila kako život u Hrvatskoj utječe na nju i zašto ne pomišlja potražiti posao izvan granica zemlje te što planira u 2017.

NACIONAL: Komentirajući izbor vaše ‘’Tišine’’ za najbolji album 2016., izjavili ste da nemate pojma tko će u ovoj državi slušati vašu ploču. Zbog čega?

A kad znamo što se vrti u radijskom eteru. ‘’Tišina’’ nema nijednu feelgood pjesmu, nijednu ljubavnu pjesmu, a bome bi se teško u strukturi moglo izdvojiti nešto što sliči na refren. Prevladavajuća tematika je smrt, tišina i samoća.A ubacivali smo i raznorazne dokumentarne zvukove, probijajuće sub-ove, radili neočekivane rezove, znači sve ono što ne treba ako se želi zaraditi od hitova…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKONacional
Podijeli objavu
Prethodni članakTradicionalni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra na Novu godinu
Sljedeći članakMay pozvala Britance na jedinstvo u 2017.
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.