Nacional

INTERVIEW: SARA RENAR ‘Iritiraju me površnost, nedostatak hrabrosti i fokus na materijalno’

U velikoj godišnjoj anketi Nacionala Sara Renar je svojim albumom ‘Tišina’ osvojila najveći broj glasova anketiranih glazbenih kritičara i novinara te je spomenuti album proglašen najboljim izdanjem objavljenim u Hrvatskoj 2016. godine, povodom čega je dala intervju

Iako je prošle godine osvojila Porin za najbolji ženski vokal, nastupa od 2011. godine i objavila je tri albuma pa nije nepoznata javnosti, Sara Renar još uvijek pripada hrvatskoj nezavisnoj sceni, što je potvrdila i albumom ‘’Tišina’’. To djelo zvuči poput audio eksperimenta u kojem autorica nudi svoju intimu kroz mračne pjesme i progresivne aranžmane, spajajući kantautorski izričaj i suvremenu elektroniku. Iako na momente vrlo hermetičan, album ‘’Tišina’’ potpuno je osvojio hrvatske glazbene kritičare.

U razgovoru za Nacional komentirala je osvajanje prvog mjesta u velikoj anketi Nacionala, objasnila zbog čega album odiše depresijom i melankolijom, otkrila kako život u Hrvatskoj utječe na nju i zašto ne pomišlja potražiti posao izvan granica zemlje te što planira u 2017.

NACIONAL: Komentirajući izbor vaše ‘’Tišine’’ za najbolji album 2016., izjavili ste da nemate pojma tko će u ovoj državi slušati vašu ploču. Zbog čega?

A kad znamo što se vrti u radijskom eteru. ‘’Tišina’’ nema nijednu feelgood pjesmu, nijednu ljubavnu pjesmu, a bome bi se teško u strukturi moglo izdvojiti nešto što sliči na refren. Prevladavajuća tematika je smrt, tišina i samoća.A ubacivali smo i raznorazne dokumentarne zvukove, probijajuće sub-ove, radili neočekivane rezove, znači sve ono što ne treba ako se želi zaraditi od hitova…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj