Jedan od članova postave pulske punk grupe Kud Idijoti govori o kompilaciji na kojoj su mnogobrojni bendovi iz bivše Jugoslavije, njih čak 25, a Nenad Marjanović govori i o prijateljstvu s preminulim pjevačem Brankom Črncem Tustom i raspadu grupe

Nakon digitalnog online izdanja, ovih dana u prodaji se pojavio i CD ‘’Za tebe – a tribute to KUD Idijoti’’. Riječ je o kompilaciji koju je nakon dvije godine rada uredio njihov sugrađanin Nenad Milić i posvetio je pulskoj punk rock grupi KUD Idijoti, odnosno pjevaču grupe Branku Črncu Tusti koji je preminuo 14. listopada 2012. u 57. godini od karcinoma pluća i grla. Upravo zbog toga je i Milić prihod od prodaje kompilacije odlučio donirati u humanitarne svrhe, odnosno za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti. Na kompilaciji svoj su doprinos dali mnogobrojni bendovi iz bivše Jugoslavije, odnosno čak 25 izvođača: Hladno pivo, Dubioza kolektiv, Lačni Franz, Psihomodo Pop, S.A.R.S., Rambo Amadeus, Atheist Rap, Pankrti, Goblini, Gužva u 16-tercu, Messerschmitt, Horkestar, Tito’s boys, Superhiks, Novembar, Zablujena generacija, No Limits, Six Pack, Antidor, Grupa tvog života, Smut, Red Union, Fakofbolan, Veterinari te Puhački orkestar Grada Pule. To je još jedan dokaz koliko su KUD Idijoti izvršili veliki utjecaj na punk rock scenu bivše Jugoslavije tijekom 30-ak godina. U razgovoru za Nacional, Nenad Marjanović, poznat kao Dr. Fric, jedan od članova najpoznatije postave KUD Idijota, komentirao je to izdanje, svoje prijateljstvo s Tustom, veliki razlaz članova benda i njegov utjecaj.

NACIONAL: Kako ste kao dugogodišnji član i jedan od članova najpoznatije postave KUD Idijota dočekali vijest da je snimljena kompilacija na kojoj 25 bendova izvodi pjesme grupe?

Osjetio sam ponos i bez lažne skromnosti mislim da nijedan bend iz bivše Jugoslavije nije mogao potaknuti sva ova imena da se skupe oko nekog benda kao što smo to mi uspjeli. Kako mi je rečeno, svi su snimili pjesme bez ikakvih uvjeta i učinili su to s posebnim pijetetom…

Kupite digitalno izdanje Nacionala i pročitajte više, a platite manje

Komentiraj

PREKOMANUEL ANGELINI / ARHIVA NENAD MARJANOVIĆ
Podijeli objavu
Prethodni članakHillary Clinton izdaje memoare ‘Što se dogodilo’
Sljedeći članakDIMNA ZAVJESA Neopoziva ostavka
Slobodni novinar, urednik, promotor i pisac. Dvadeset godina iskustva u organizaciji rock koncerata (preko 500 koncerata hrvatskih i inozemnih izvođača), press konferencija, izložaba i modnih revija. Jedan od osnivača Hrvatske novinarske rock nagrade Crni mačak i član Savjetodavnog tijela nagrade (Predsjednik Savjetodavnog tijela 1998.). Dugogodišnji radijski urednik i voditelj (Radio 101, Radio 1, Plavi radio), te rock kritičar (Radio 101, Plavi radio, Slobodna Dalmacija, Vip Music, Tportal.hr, Rolling Stone). Redovan član Hrvatskog Novinarskog Društva. Prvi roman (Dolce Vita) objavila je nakladnička kuća Fraktura u ožujku 2004. 2005. kao autor i redatelj potpisujem dokumentarni tv film "Kad muzičari šokiraju" u produkciji nezavisne producentske tvrtke Trezor idea. 2010. od HGF-a (Hrvatski glazbeni festival) primam nagradu za životni doprinos razvoju i unaprjeđenju demo scene i dugogodišnji kontinuirani rad na promicanju urbane i alternativne glazbene kulture. U svibnju 2103. pokreće web portal www.spotdepo.hr.